Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Νέος κληρικός στη Μητρόπολη Κύκκου

Σε κλίμα έντονης συγκινήσεως και πνευματικής αγαλλιάσεως, η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας, βίωσε μια νέα πνευματική χαρά, με την ένταξη στις τάξεις του ιερού Κλήρου της ενός ακόμη νέου κληρικού.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, Κυριακή κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει τη μορφή του οσίου Ιωάννη συγγραφέως της Κλίμακος, ετελέσθη υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Κύκκου, στη Λευκωσία και έλαβε χώρα η εις Διάκονον χειροτονία του αποφοίτου της Ιερατικής Σχολής «Αποστόλου Βαρνάβα» κ. Νικολάου Παζαρά.
Στην ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Πρωτομάρτυρα και αρχιδιακόνου Στεφάνου και, απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους στον προς χειροτονία προσερχόμενο, επεσήμανε το γεγονός ότι «το όραμα των ανεωγμένων ουρανών είναι η προϋπόθεση της πιστής διακονίας και της γνήσιας μαρτυρίας».
Παράλληλα, ο Πανιερώτατος, υπογράμμισε ότι «από σήμερα στην καθημερινή σου ζωή να έχεις πάντοτε ως σύνθημά σου το: «τα πάντα και εν πάσι Χριστός». Να διαποτίζει, δηλαδή, συνέχεια την εσωτερική σου ύπαρξη η αγάπη και η αφοσίωσή σου προς τον Σωτήρα Χριστό, και να απορροφά κάθε σκέψη και κάθε ενασχόλησή σου ο ζήλος σου για τη δόξα και το μεγαλείο της Εκκλησίας του, της Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας».
Κλείνοντας την προσλαλιά του, ο Κύκκου Νικηφόρος, υπέδειξε στο νεοχειροτονούμενο ότι «από τον ιερό κλήρο, η σημερινή κοινωνία πολλά απαιτεί. Γι’ αυτό και έχετε υποχρέωση, καθημερινά να εργάζεσθε για το καλό της κοινωνίας, δεδομένου μάλιστα, ότι σήμερα πολλές αξίες έχουν καταπατηθεί και μόνο η Εκκλησία, αν και χυδαία βάλλεται, κατά καιρούς, από τους δηλητηριώδεις εχθρούς της, εξακολουθεί να μένει εδραία και ακλόνητη, γιατί έχει θεμελιωθεί πάνω στην πέτρα, που είναι ο ίδιος ο Χριστός, γι’ αυτό και «πύλαι Άδου ου κατισχύσουσι» ποτέ εναντίον της».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς διάκονος π. Νικόλαος, δέχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού για καλλίκαρπο και ευδόκιμο διακονία εις τας αυλάς του Κυρίου.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου