Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η εορτή των Θεοφανείων στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρά τον βροχερό καιρό γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.
Την παραμονή των Θεοφανείων, 5 Ιανουαρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος προέστη των βασιλικών ωρών, του εσπερινού των Θεοφανείων μετά της θείας λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου.

Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου προέστη της θείας λειτουργίας των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας. Στο τέλος της θείας λειτουργίας τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. 

Την Κυβέρνηση στις λατρευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων εκπροσώπησε ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ενώ παρέστησαν οι δήμαρχοι της περιοχής, βουλευτές, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατό να γίνει πομπή για τον καθαγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι της Αγίας Νάπας. Για το λόγο αυτό ο Πανιερώτατος τέλεσε την ακολουθία έξω από ναό και κατά την τελετή, όπως ορίζει η παράδοση, αφέθηκαν ελεύθερα άσπρα περιστέρια.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου