Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Σε εόρτιο κλίμα και με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε, στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η εορτή των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων.
Το πρωί τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου με την συμμετοχή των εφημερίων και των διακόνων του Ναού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το Μνημόσυνο των Εκπαιδευτικών και Σχολικών Εφόρων Παραλιμνίου, προϊσταμένου  του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, στην παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας, του πρώην Υπουργού Υγείας, του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου, του Διοικητή της 7Τ.Ξ, του Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης, της Επιθεωρήτριας Δημοτικής Εκπαίδευσης. Παρέστησαν, επίσης, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Καθηγητές, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και πλήθος πιστών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Α΄ Λειτουργός Εκπαίδευσης και Επαρχιακός Επιθεωρητής Λάρνακας και Αμμοχώστου κ. Μιχαλάκης Λοϊζίδης.
Λουκάς Α. Παναγιώτου – Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου