Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κιτίου

Εν ευφροσύνη, με την δέουσα ιεροπρέπεια και λαμπρότητα τίμησε, η κατά Κίτιον Εκκλησία, την εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το όνομα του οποίου φέρει ο σεπτός Ποιμενάρχης της, Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος.

Την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Σωτήρος Λάρνακας, στον οποίο χοροστάτησε ο άγων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου.

Την Τρίτη 27 Iαvoυαρίoυ, κυριώvυμo ημέρα της εορτής, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Μητροπολιτικό ναό Σωτήρος Λάρνακας, πρoεξάρχovτoς του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κένυας κ. Μακαρίου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Βόστρων κ. Τιμοθέου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου, Αμαθούντος κ. Νικολάου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου και παρέστησαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των διαφόρων αρχών της περιοχής και πλήθη πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, o Πανιερώτατος δέχθηκε τις ευχές και τα συγχαρητήρια των επισήμων και του λαού, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και το μεσημέρι παρέθεσε, στον Μακαριώτατο, τους Αρχιερείς, τους επισήμους και τους συνεργάτες της Μητροπόλεως, γεύμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Π. Ε. - Ι. Μ. Κιτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου