Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ιερατική Σύναξη Μητροπόλεως Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Έλαβαν μέρος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Θεοχάρης Θεοχάρους, οι κληρικοί και οι διάκονοι της Μητροπόλεως.

Ο Πανιερώτατος καλωσόρισε αρχικά όλους τους κληρικούς και τους επεσήμανε στην συνέχεια διάφορα ζητήματα, όπως λειτουργικά θέματα, διοικητικά και άλλα. Οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να θέσουν, στον Πανιερώτατο, διάφορες ερωτήματα και προβληματισμούς που τους απασχολούσαν.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τύχων, ο οποίος αναφέρθηκε στον σύγχρονο Άγιο Γέροντα της εποχής μας π. Φιλόθεο Ζερβάκο μέσα από τις επιστολές και διδαχές του. Ακολούθως, κάποιοι από τους πατέρες είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν προσωπικές εμπειρίες από τον Γέροντα Φιλόθεο.

Μετά το πέρας της ιερατικής σύναξης, ο Πανιερώτατος παρέθεσε γεύμα στο αρχονταρίκι της Μητροπόλεως σε όλους τους ιερείς με την ευκαιρία της εγγύζουσας ονομαστικής του εορτής.  Ως ευλογία έσωσε σε όλους το βιβλίο του Αρχιμ. Τύχωνος με τίτλο: «Ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος».
Μαΐστωρ - Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου