Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασιλείου

Απλά, λιτά και με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκε, στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η ιερά μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, του μεγάλου πατρός και διδασκάλου της Εκκλησίας μας, που με τη θεία διδασκαλία του στόλισε με αρετές τα ήθη και τη ζωή των ανθρώπων, κατά πως λέει και το απολυτίκιο του.

Κατά την εύσημο τούτη ημέρα άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. 

Με την εόρτια αυτή ευκαιρία τελέστηκε, το πρωί, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, συμπαραστατούμενου από τους Αρχιμανδρίτες Ιερώνυμο Πυλιώτη, Αναστάσιο Πογιατζιή και Αυγουστίνο Κκαρά, τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού ναού Πρωτοπρεσβυτέρου Ηρακλείδιο Ξιούρο και πλήθος ιερέων και διακόνων της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι βουλευτές Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης, Ευγένιος Χαμπουλλάς και Χριστάκης Τζιοβάννης, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας για τη νέα χρονιά, σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου ο Πανιερώτατος ευλογήθηκε την βασιλόπιτα και δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αρχών της περιοχής και του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.


Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου