Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πανηγυρική αγρυπνία με την ευκαιρία της Αγιοκατάταξης του Γέροντος Παϊσίου

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες βράδυ, στον ιερό ναό Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, αγρυπνία με την ευκαιρία της αγιοκατατάξεως του Γέροντος Παϊσίου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από πλήθος ιερέων.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Μητροπόλεως Λεμεσού.
Τα ψαλτήρια κοσμούσαν η χορωδία της Μητροπόλεως Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός» και οι ψάλτες του ναού. Οι πιστοί κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν προσωπικά αντικείμενα του Γέροντος και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του.
Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό που μας αξίωσε να βιώσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός και ευχήθηκε όπως αποκτήσει ο καθένας μας έστω και λίγη από την μεγάλη αγάπη που είχε ο Γέροντας Παίσιος. Επίσης ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2014 θα τελεστούν τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος από τούδε και στο εξής και στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου