Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Λεμεσού

Ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Φιλίππου και του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε στον περικαλλή ιερό ναό  των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου στη Λεμεσό. 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος, μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του ευλαβεστάτου διακόνου π. Χρήστου Ηρακλέους.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου, Αρχιμ. Γεννάδιος, ο Ιερομ. Αυξίβιος, εκ της ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, ο Αρχιμ. Νήφων Αγιορείτης καθώς και άλλοι κληρικοί.  

Το ιερό αναλόγιο κόσμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτ. Θεόδωρος Γρηγορίου και ο Πρωτ. Νικόλαος Λυμπουρίδης. Ακόμη, στο ιερό βήμα βρισκόταν συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.
Τον νέο πρεσβύτερο νουθέτησε με πατρικούς λόγους ο Θεοφιλέστατος τονίζοντας τη δυσκολία και τη σημασία του λειτουργήματος του ιερέως. 
Ο π. Χρήστος είναι έγγαμος, εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του ιερού προσκυνηματικού ναού Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος.
Ι. Μ. Λεμεσού
Φωτογραφίες: Photo Alex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου