Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Λαμπρή υποδοχή Εικόνας της Παναγίας της Τσαμπίκας στο Παλαιομέτοχο

Μεγαλόπρεπα και σε κλίμα κατάνυξης, ο πιστός λαός της κοινότητος Παλαιομετόχου, αλλά και προσκυνητές από τις γύρω περιοχές, υποδέχθηκαν την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, μια από τις σπουδαιότερες εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ελληνικό χώρο, την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, της επονομαζόμενης Τσαμπίκας.

Την Εικόνα της Παναγίας Τσαμπίκας μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και την παρέλαβε, στην συμβολή των οδών Αρχ. Μακαρίου και Γρίβα Διγενή, απέναντι από το Α΄ Δημόσιο Νηπιαγωγείο της κοινότητας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε προς τον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας όπου τοποθετήθηκε σε ειδική βάση προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών και αμέσως μετά τελέστηκε δέηση και Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ρόδου για «την μεγάλη τιμή και την ανεκτίμητο ευλογία» να μεταφερθεί «ο ιερός αυτός θησαυρός της πίστεώς μας» στην κοινότητα Παλαιομετόχου προς αγιασμό των πιστών.
«Η αγιασμένη αυτή ευλογία της Ορθοδοξίας μας αποτελεί ένα ανεκτίμητο θησαυρό και αποκούμπι παρηγοριάς και πίστεως για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας και της Πατρίδας μας. Μας αγκαλιάζει, μας ευλογεί, μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη και ελπίδα η Παναγίας μας», σημείωσε.
Ο Πανιερώτατος επεσήμανε ακόμη ότι «ιδιαίτερα σήμερα που δοκιμαζόμαστε από πνευματικές, εθνικές και οικονομικές κρίσεις και το παγκόσμιο στερέωμα ταλαιπωρείται από αιματοβαμμένους πολέμους, εγκλήματα, διαστροφές και παντός είδους αδικίες, η παρουσία αυτού του ιερού εικονίσματος μας ενισχύει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα υψηλά ιδεώδη του χριστιανισμού και της πατρίδος μας».

Η εικόνα της Παναγίας Τσαμπίκας θα παραμείνει, στην εκκλησία της Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο, μέχρι και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ο ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6.30 πμ μέχρι και τις 9.00 μμ.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου