Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η Λεμεσός τίμησε τον προστάτη Άγιο της

Μέγας πανηγυρικός και πολυαρχιερατικός εσπερινός τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Νοεμβρίου, επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού, στον ομώνυμο ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός του Θεού περιούσιος, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού, Ιωάννη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου μας κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμ. Ισαάκ, ο Γέροντας του Κελλίου Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στις Καρυές, Αρχιμ. Χρυσόστομος και πλειάδα ιερέων  και διακόνων της Μητροπόλεως.
Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο εύλαλος ιεράρχης, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Τα ψαλτήρια κοσμούσαν η χορωδία της Μητροπόλεώς μας "Ρωμανός ο Μελωδός" και η χορωδία "Κύπριοι Μελωδοί".

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωναν ο Γέροντας του Κελλίου Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στις Καρυές, Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμ. Ισαάκ, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητρόπολης Ταμασού, Πρωτοπρ. Θεόδωρος Στυλιανού, ιερείς  και διάκονοι της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο λογιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να συνεορτάσει και να συμπροσευχηθεί στον Πολιούχο Άγιο της Λεμεσού.
Ι. Μ. Λεμεσού

Φωτογραφίες: Photo Alex και Πέτρος Ορφανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου