Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Εσπερινός εορτής Αγίου Ευφημιανού

«Των οσίων φωστήρα και της Λύσης το καύχημα, Ευφημιανόν τον θεόπνουν» τίμησαν, με ύμνους δοξολογικούς και άσματα εγκωμιαστικά, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι και οι φίλοι της ηρωωτόκου και αγιοτόκου Λύσης.
Με την ευκαιρία της Εορτής του Αγίου ο Δήμος Λύσης και η Επιτροπή του Εξωκλησιού του Αγίου Ευφημιανού Λύσης, οργάνωσαν λαμπρές λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον χώρο του Εξωκλησίου, το οποίο κτίστηκε εις ανάμνηση της Γενέθλιας Γης και βρίσκεται παρά την κοινότητα Κόρνου της επαρχίας Λάρνακος.
Το απόγευμα της Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου 2105, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα.

Αμέσως μετά την Αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας των Αγίων Ευφημιανού και Φιλίππου του Αποστόλου, καθώς και η Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της Λύσης, η οποία διασώθηκε από την Τουρκική κατοχή.
Την λατρευτική σύναξη διαδέχτηκε το άνοιγμα φιλανθρωπικής αγοράς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από διάφορα οργανωμένα σύνολα της Λύσης.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου