Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Η Έγκωμη υπεδέχθη το λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ

Με ευλάβεια, ιερό πόθο, ευταξία και ευπρέπεια, ο πιστός λαός της Έγκωμης, υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, του μεγάλου αυτού Αγίου της Ρωσικής γης και όλης της Εκκλησίας.

Το ιερό αυτό θησαύρισμα της πίστεως μας εκόμισε, από το Μενίδι Αττικής, ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σέρβος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά Μενιδίου, όπου φυλάσσεται το σεπτό Λείψανο, π. Γρηγόριο Πιγκάλωφ.


Η υποδοχή έγινε με κάθε επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας, όπου ο κλήρος, ο Δήμαρχος Έγκωμης κ. Ζαχαρίας Κυριάκου και ο πιστός λαός της περιοχής προσήλθαν για να τιμήσουν και να λάβουν την ευλογία από τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου.

Στην συνέχεια ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων στο τέλος του οποίου πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του σεπτού Λειψάνου και των εικόνων του Αγίου Σεραφείμ και των Αρχαγγέλων γύρω από τον Ναό.

Το Ιερό Λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κειμήλιο της Ρωσικής εκκλησιαστικής παραδόσεως, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας έως το πρωί της 13ης  Νοεμβρίου 2015 και καθημερινά θα τελούνται λατρευτικές συνάξεις και θα ψάλλεται η Παράκληση προς τον Άγιο.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου