Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Απεβίωσε ο Οικονόμος π. Μάμας Παπαμιχαήλ

Εξεδήμησε προς Κύριον σήμερα Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015, ο μακαριστός Οικονόμος π. Μάμας Παπαμιχαήλ, εφημέριος της κατεχόμενης Βιτσάδας Αμμοχώστου, ο οποίος, μετά την εισβολή του 1974, υπηρετούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αβίων στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αυγόρου.
Ο εκλιπών π. Μάμας γεννήθηκε στο χωριό Βιτσάδα Αμμοχώστου το 1932, υπηρέτησε με πάθος τον τόπο του, συνελήφθη από τους Άγγλους αποικιοκράτες, στις 11 Σεπτεμβρίου 1958, για τη δράση του στον απελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και διαδέχτηκε ενώπιον του ιερού θυσιαστηρίου τον πατέρα του Παπα - Μιχαήλ Νικόλα.
Το 1971 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην Λευκωσία και ένα χρόνο αργότερα πραγματοποιήθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του, στον Άγιο Μάμα Βιτσάδας, από τον τότε Χωρεπίσκοπο Κωνσταντίας, τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Α΄.
Ο ταπεινός αυτός λευΐτης διακόνησε για 44 έτη την τοπική Εκκλησία, με ιδιαίτερο ζήλο, με ήθος, με αίσθημα ευθύνης, αγάπης και πίστης και αγκαλιάστηκε από το ποίμνιο του.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, στις 2:30 μ.μ, από τον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου Αβίων, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου και άλλων αρχιερέων.
Το σκήνωμα του μακαριστού π. Μάμα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, μέχρι την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.
Ευχόμαστε ο Θεός να κατατάξει την ψυχή αυτού εν σκηναίς δικαίων.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου