Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Στην Μόσχα ο Μητροπολίτης Ταμασού

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015, στον Ιερό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρεμλίνου Μόσχας, μετείχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, με συλλειτουργούντες τους Μητροπολίτες Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο από την Εκκλησία της Ελλάδος, τον Αρχιεπίσκοπο Ριαζάν και Μιχαλουπόλεως Μάρκο, τους Επισκόπους Βοσκρεσένσκ Σάββα και Σολντετσνογκόρσκ Σέργιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας του Καζάν και την ανάμνηση της απελευθερώσεως της Μόσχας και της Ρωσίας από τους Πολωνούς το 1612 και παρέστησαν ο Α΄ Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Α. Ζούκωφ, εκπρόσωποι κρατικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας προήγαγε στο βαθμό του Μητροπολίτη τον Αρχιεπίσκοπο Ριαζάν και Μιχαλουπόλεως Μάρκο, ο οποίος διορίσθηκε πρόσφατα, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, ως επικεφαλής της Ιεράς Μητροπόλεως Ριαζάν.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου