Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα και Πεντηκοστή σήμερα στο Παραλίμνι

Όλως ιδιαιτέρως και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, σήμερα το πρωί, στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.
Οι καμπάνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου ήχησαν χαρμόσυνα στις 5:00 τα ξημερώματα για να αναγγείλουν το μέγα και χαρμόσυνο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου, ενώ λίγο αργότερα, για να υποδεχτούν τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης τον ευλαβέστατο Φίλιππο Φιλίππου.

Ο Διάκονος Φίλιππος σπούδασε την ιερά επιστήμη της Θεολογίας, για αρκετά χρόνια υπήρξε συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και διακρίνεται για την ευλάβεια και τη σεμνότητά του, προσόντα που αναγνώρισε ο Πανιερώτατος και προέβη στη χειροτονία του.
Πλήθος πιστών συμμετείχαν στη σημερινή διπλή χαρά της εορτής της του Χριστού Γεννήσεως, τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία, προσευχόμενοι για το νέο ιεροδιάκονο να ευαρεστήσει το Θεό και τους ανθρώπους.

Ο Κωνσταντίας Βασίλειος, αναφερόμενος στον προσερχόμενο προς χειροτονία ευλαβέστατο υποδιάκονο Φίλιππο, μεταξύ άλλων εξέφρασε τη διπλή χαρά της ημέρας, καθώς και για την τεράστια ευθύνη που από σήμερα ο χειροτονούμενος έχει απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους και του ευχήθηκε καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.
«Σήμερα έχουμε διπλή χαρά, πρώτα γιατί γιορτάζουμε την ενανθρώπιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δεύτερον γιατί αυτή την επίσημη ημέρα τελούμε τη χειροτονία του ευλαβέστατου Φιλίππου σε διάκονο. Έτσι και για σένα, ευλαβέστατε υποδιάκονε Φίλιππε, η ημέρα αυτή είναι ημέρα διπλής χαράς, γιατί σε αξίωσε ο Θεός να λάβεις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης τη γενέθλιο ημέρα του Ιησού Χριστού», τόνισε ο Πανιερώτατος.

«Για σένα αυτή η ημέρα υποδιάκονε Φίλιππε είναι μια άλλη κλήση του αγγέλου του Θεού, γιατί καλείσαι αυτή την ημέρα όχι να πας απλώς στη Βηθλεέμ, αλλά να εισέλθεις εις τα ενδότερα του ιερού θυσιαστηρίου για να συναντήσεις εκεί τον Χριστό πάνω στην Αγία Τράπεζα, που η Αγία Τράπεζα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το Σπήλαιο και η Φάτνη, είναι ο Γολγοθάς, είναι ο Τάφος του Χριστού και ο χώρος της Ανάστασης του. Είναι το θυσιαστήριο της Εκκλησίας το επίγειο και το ουράνιο θυσιαστήριο και εκεί καλείσαι και εσύ, όπως οι ποιμένες να ανακαλύψεις το Χριστό και να τον θέσεις μέσα στην ψυχή σου, για να μπορείς να διακονείς τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας», πρόσθεσε.

«Εμείς δεν έχουμε τίποτε άλλο να προσθέσουμε, θα επικαλεστούμε εντός ολίγου, εντός του ιερού βήματος την Χάρη του Αγίου και τελεταρχικού Πνεύματος, ούτως ώστε να σε ενδυναμώνει για το έργο το οποίο καλείσαι από τον Θεό, το έργο της Εκκλησίας, το έργο του αμπελώνος Κυρίου. Άλλωστε, η μέχρι τούδε πολιτεία σου ως απλού, πιστού μέλους της Εκκλησίας απέδειξε το ήθος σου και την εκκλησιαστική σου συνείδηση. Και ως συνεργάτης μας στην Ιερά Μητρόπολη, αλλά γενικότερα η συμπεριφορά σου και ο βίος σου αποδεικνύουν αυτή την μεγάλη κλήση που σου έχει απευθύνει ο Θεός, για να λάβεις το πρώτο αξίωμα της ιερωσύνης, τον βαθμό του διακόνου», υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.
Κλείνοντας τον σύντομο λόγο και τις πατρικές νουθεσίες του προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Χάρις του Αγίου Πνεύματος θα σου προσφέρει την δύναμη, ούτως ώστε να εκπληρώσεις το έργο για το οποίο καλείσαι».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου