Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

Με το δικό τους μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη και πετυχημένη, από κάθε άποψη, γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά και η οποία περιλάμβανε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ποιήματα, θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά του Δημοτικού, εκκλησιαστικούς ύμνους από τα παιδιά του Γυμνασίου, τραγούδια από την Ρουμανική ενορία της Μητροπόλεως μας, και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Χορωδία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

Η εξαιρετική αυτή εκδήλωση παρουσιάστηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, εντός του ιερού ναού και στην παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, των γονέων και συγγενών των παιδιών και ενθουσίασε κυριολεκτικά όλους όσους την παρακολούθησαν.
Μέσα από τα δρώμενα της εκδήλωσης, τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, ευχήθηκαν «η ανατολή του καινούργιου χρόνου φωτισμένη από το αστέρι των Μάγων να οδηγήσει τα βήματα μας στο δρόμο όπου σκορπίζεται παντού το θείο φως της αγάπης και η ουράνια καλοσύνη του βρέφους της Βηθλεέμ».

Ευχήθηκαν, επίσης, «ο ενανθρωπήσας Χριστός φωλιάζει στις καρδιές όλων μας για να μπορέσουμε και εμείς να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της προσφοράς και της αγάπης στον συνάνθρωπό μας και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που πολλά προβλήματα απασχολούν πολλούς από εμάς».
Στον ληκτικό του λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, αφού συνεχάρη, κατ’ αρχήν, όλους και όλες, οι οποίοι συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτής της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης επεσήμανε ότι «πέρα από την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης φαίνεται πόσο καλή δουλειά γίνεται για το κατηχητικό έργο της ενορίας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους».

Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους «Καλά Χριστούγεννα, ευλογημένα από το Θεό χρόνια πολλά και σύντομα ο τόπος μας να ξεπεράσει τις οποιεσδήποτε δυσκολίες ούτως ώστε και εκείνοι οι οποίοι έχουν σήμερα ανάγκη στήριξης δικής μας να βρουν από μόνοι τους το δρόμο με την βοήθεια του Θεού, αλλά και βεβαίως σύντομα να γιορτάσουμε τέτοιες μέρες στις κατεχόμενες εκκλησίες και τις κατεχόμενες περιοχές της πατρίδας μας».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου