Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Εσπερινός Αγίου Βασιλείου στο Παραλίμνι

Πανηγυρικά με ψαλμούς, εσπερινούς ύμνους, ωδές πνευματικές και εόρτιο λιτανεία τίμησε, το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, ο χριστεπώνυμος λαός του Παραλιμνίου, την ιερά μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.
Της εσπερινής ακολουθίας προεξήρχε ο άγων τα ονομαστήριά του, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συμπροσευχομένων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως και στην παρουσία του Δημάρχου και των αρχών της πόλεως και πλήθος κόσμου.
Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού, οι μετέχοντες στην εόρτιο ακολουθία εν πομπή μετέβηκαν στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, όπου έγινε η ευλογία της βασιλόπιτας και ψάληκε ο πολυχρονισμός του Πανιερωτάτου και στη συνέχεια οι παριστάμενοι απηύθυναν τις ευχές τους στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος σε σύντομο λόγο του ευχαρίστησε για τις ευχές και την παρουσία όλων και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ευλογημένα από το Θεό. Κάλεσε, ακολούθως, όλους «να αναπέμψουμε δέηση προς τον Θεό να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες, που διέρχεται ο τόπος και ο λαός μας. Όχι μόνο για την οικονομική κρίση, αλλά κυρίως και κατ’ εξοχήν να εξευρεθεί μια λύση στο εθνικό μας θέμα».
«Βεβαίως τα θέματα είναι αλληλένδετα, ευχόμαστε, όμως, με τη βοήθεια του Παναγάθου Θεού και τις πρεσβείες του Μεγάλου Βασιλείου, τον οποίο τιμούμε σήμερα και αύριο, να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και ο τόπος μας να βρει την πορεία του, της προόδου και της ευημερίας. Χρόνια Πολλά, καλή και ευλογημένη χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλους», πρόσθεσε.
Αντιφωνώντας εκ μέρους όλων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, τόνισε: «Ήλθαμε και εμείς με πολλή χαρά απόψε εδώ για να προσευχηθούμε μαζί σας, αυτή την ημέρα που άγετε τα ονομαστήρια σας και να σας εκφράσουμε την αγάπη μας και τη χαρά μας που είσαστε εν μέσω ημών και μαρτυρείτε με την αγία και ενάρετο ζωή σας τον λόγο του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο. Και όπως είπατε, επειδή οι καιροί μας είναι δύσκολοι, χρειάζονται άνθρωποι σαν και εσάς και εις την Εκκλησία και εις την Πολιτεία και εις την Κοινωνία για να βρίσκει ο κόσμος παρηγορία και ενίσχυση εις τον καθημερινό του αγώνα».
Ο Λεμεσού Αθανάσιος κατέληξε ευχόμενος προς τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας «Χρόνια πολλά και ευλογημένα από τον Θεό στο ποιμαντορικό σας έργο και να χαίρεστε την εορτή σας και την αρχιερωσύνη σας».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου