Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ενορίας Αγίου Παντελεήμονα Μακεδονίτισσας

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών και σε μία ζεστή ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Μακεδονίτισσας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας.
Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως ακούσθηκαν Βυζαντινοί ύμνοι, κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Διαβάστηκαν, παράλληλα, διάφορα εόρτια αναγνώσματα και παρουσιάσθηκαν επίκαιρα θεατρικά δρώμενα με θέμα τα Χριστούγεννα.

Οι μικροί μαθητές των Κατηχητικών, με την πολυτιμότατη βοήθεια και καθοδήγηση των κατηχητριών τους, προσπάθησαν να προσεγγίσουν και πέτυχαν να μεταφέρουν στον κόσμο, που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την όμορφη εκδήλωση τους, το βαθύτερο νόημα της μεγάλης εορτής της Πίστεώς μας.
Στην εισαγωγική του ομιλία, ο έχων την ευθύνη του Κατηχητικού έργου της ενορίας π. Ιωάννης Παπανέστορος, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της του Χριστού Γεννήσεως και την σημασία της στην ζωή του κάθε ανθρώπου, ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσπάθειά τους και απηύθυνε ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου