Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Νέος πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Κωνσταντίας

Στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, ιερούργησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου π. Πολυβίου Λαμπριανίδη. Ο π. Πολύβιος, έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών, υπηρετούσε ως διάκονος στη Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου από το 2008, και πρόσφατα εντάχθηκε στο ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας.

Το νεοχειρονηθέντα κέλευσαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας Αυγουστίνος, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Κυκκώτης, ο οποίος προσήλθε από το χιονισμένο μοναστήρι της Κυκκώτισσας, για να καταστεί κι αυτός κοινωνός της ευχαριστιακής συνάξεως και της χειροτονίας.

Στην χαρά του νεοχειροτηθέντος πρεσβυτέρου μετείχαν, επίσης, αρκετοί κληρικοί από την Αρχιεπισκοπική περιφέρεια, καθώς και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Σάββα, προϊστάμενος του ιερού ναού Αποστόλου Βαρνάβα και Οσίου Μακαρίου Δασουπόλεως, όπου ο π. Πολύβιος υπηρετούσε ως διάκονος.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, ενώ απευθυνόμενος προς τον νεοχειρονηθέντα, τον προέτρεψε με πατρικές νουθεσίες.
Ο πατήρ Πολύβιος στη ομιλία του, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στο μέγα της ιερωσύνης μυστήριο, και μέσα από μια αναδρομή σε γεγονότα και πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους στην από νεότητος μέχρι τώρα πορεία και διακονία του στο χώρο της Εκκλησίας, εξέφρασε σ' όλους τις ευγνώμονες ευχαριστίες του.

Το πλήθος των πιστών που από νωρίς το πρωί κατέκλυσε ασφυκτικά τον περικαλλή ιερό βροντοφώναξε το Άξιος και ένωσε τις προσευχές τους με το ιερό κλήρο, παρακαλώντας τον Πανάγαθο Θεό, να ενδυναμώνει τη διακονία του νέου πρεσβυτέρου στο Ιερό Θυσιαστήριο, όπου ως ιερουργός πλέον των αχράντων μυστηρίων θ' απευθύνει τα προς σωτηρία αιτήματα των πιστών της ενορίας του μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.
Παναγιώτης Παπαντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου