Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η εορτή της Αγίας Τριάδος στην Γιαλούσα

Συγκίνηση, γλυκιά νοσταλγία για το «χθες», αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, ήταν ορισμένα από τα συναισθήματα που κυριάρχησαν μεταξύ των πιστών, που προσέτρεξαν για να εορτάσουν την εορτή του Αγίου Πνεύματος στην κατεχόμενη και πονεμένη Αγία Τριάδα Αιγιαλούσης. 
Το πρωί εψάλη, στον κατεχόμενο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος,  ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος. Στην ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο «μέγα και σεβάσμιον» μυστήριο της επιδημίας, της καθόδου, του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος, την προθεσμία της επαγγελίας και την συμπλήρωση της ελπίδος, καθώς και για τα χαρίσματα του Παναγίου Πνεύματος.
Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Τριάδος πέριξ του ιερού ναού.
Οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες κάτοικοι της ηρωοτόκου κοινότητος της Καρπασίας  έδωσαν, για άλλη μια φορά, μαζικά το παρόν τους και μαζί με τους ηρωικούς εγκλωβισμένους, απηύθυναν, με θέρμη ψυχής, κάτω από τους θόλους της καμαροσκέπαστης εκκλησίας του χωριού τους, τις ευχές και τις εγκάρδιες δεήσεις τους προς την Παναγία Τριάδα για να συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας μας και δώσει σύντομα την ελευθερία στην πολύπαθη Πατρίδα μας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου