Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η εορτή των Αγίων Πάντων στην Μακεδονίτισσα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκαν οι Άγιοι Πάντες στην ομώνυμη ενορία της Μακεδονίτισσας στην Λευκωσία.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία, που τελέστηκαν χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, αλλά και την λιτάνευση της εφεστίου Εικόνος της ενορίας γύρω από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό.
Ανήμερα της εορτής εψάλλει ο Όρθρος και τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα κ. Ιωάννη και τους εφημερίους του ναού.
Στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη μνήμη των Αγίων Πάντων, όλων «των απ’ αιώνος ευαρεστησάντων αγίων», γνωστών και αγνώστων, την σημασία που έχει η παρουσία τους στην ζωή των πιστών και της Εκκλησίας εν γένει και ευχήθηκε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βασιλεία των ουρανών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου