Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πανήγυρις Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου

Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα και στην παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε η ιερή μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο και πανηγυρίζοντα ιερό ναό της κοινότητας Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου.

Στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού με αρτοκλασία, την παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τους ιερείς της κοινότητας και κληρικούς πλησιόχωρων κοινοτήτων.

Εν συνεχεία, ακολούθησε μεγαλοπρεπής περιφορά στους δρόμους της κοινότητος της ιερής εικόνος των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, συνοδευόμενη από τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και πλήθος πιστού λαού.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Ποιμενάρχου της Θεοσώστου επαρχίας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου με τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά, των ιερέων της κοινότητας, διακόνων και πλήθους κόσμου, ενοριτών και προσκυνητών, που προσήλθαν για να τιμήσουν τους Πρωτοκορυφαίους των Αποστόλων και να εκζητήσουν τη Χάρη τους.
Μετά το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και ευλογημένα, ιδιαιτέρως  στους έχοντες την ονομαστική τους εορτή.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου