Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Αγρυπνία και Λειτουργία Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο

Μία ξεχωριστή λατρευτική εμπειρία είχαν οι πιστοί, που εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Αρχάγγελο, το βράδυ της Πέμπτης 12 προς 13 Μαΐου 2016.


Μέσα στα πλαίσια των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων της ενορίας, ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, με την συμμετοχή του Ιερομονάχου Ευσταθίου Μαχαιριώτη, του Πρωτοπρεσβυτέρου Πέτρου Παπαϊωάννου και των Διακόνων Ιακώβου Αλαγιούπ και Θεοχάρη Διάκου, τέλεσαν, κατά την διάρκεια Ιεράς Αγρυπνίας, την θεία Λειτουργία του Αποστόλου Μάρκου.


Η εν λόγω Λειτουργία ανήκει στην αρχαία Αλεξανδρινή λειτουργική παράδοση, επιγράφεται: «του αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Μάρκου, μαθητού του αγίου Πέτρου» και διακρίνεται για την λιτότητα, την απλότητα και τις μακροσκελείς ευχές.


Η Αγία Τράπεζα τοποθετήθηκε στον κυρίως Ναό και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές στιγμές, να παρακολουθήσουν με πραγματική ευλάβεια και κατάνυξη τα τελούμενα κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας και ιδιαίτερα να μυηθούν στο «Μυστήριο των Μυστηρίων», τη Θεία Ευχαριστία.
Λουκάς Α. Παναγιώτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου