Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι

Μεγαλόπρεπα και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερή μνήμη των Αγίων ενδόξων και θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό της κοινότητας Τσερίου.

Προεξάρχων της πανηγυρικής συνάξεως, που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής, ήταν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο, με την συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας, αλλά και κληρικών της τοπικής Μητροπόλεως.

Στον λόγο του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον βίο των εορταζομένων Αγίων, στην προσφορά και την συμβολή τους για την επικράτηση και ανάπτυξη της πίστης του Εσταυρωμένου.

«Η Εκκλησία μας δίκαια ονομάζει τους δύο αυτούς ευεργέτες Ισαποστόλους διότι ο μεν άγιος Κωνσταντίνος ανέδειξε την ορθόδοξη πίστη σε όλη την αυτοκρατορία, η δε Αγία Ελένη την στέγασε», επεσήμανε κατακλείοντας τον λόγο του ο Ταμασού Ησαΐας.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη λιτανεία γύρω από τον περικαλλή Ιερό Ναό.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου