Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο

Μέσα σε Αναστάσιμο κλίμα, με την προσήκουσα λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη, εκ μεταθέσεως, εορτή του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορείνης κ. Ησαΐου.


Ο Πανηγυρικός Εσπερινός πραγματοποιήθηκε στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της περιοχής Αρχαγγέλου στον Στρόβολο, στην παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν για να τιμήσουν τον Απόστολο Μάρκο, αλλά και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Αγιοταφίτισσας, που φιλοξενείται από χθές στην υπό αναφορά ενορία.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Ταμασού, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου της Αγιοταφίτισσας, τονίζοντας ότι η Παναγία μας, εδόξασε τον Θεό, φανερώνοντας ταυτόχρονα τα μεγαλεία Του στην ζωή των ανθρώπων.


Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Πανιερώτατος, ευχήθηκε να έχουν τη χάρη και την ευλογία της Μητέρας πάντων ημών, η οποία είναι πάντοτε μαζί μας, κοντά μας, δίπλα μας, ανάμεσα μας, προστατεύοντας και σκεπάζοντάς μας συνεχώς, ως ανύσταχτη Μητέρα της αγάπης.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα για την αποδοχή της προσκλήσεως του να χοροστατήσει της σημερινής Εσπερινής Ακολουθίας, αναφέρθηκε στον Απόστολο Μάρκο, ο οποίος συνδέει την εν λόγω ενορία με την Μητρόπολη Ταμασού και του πρόσφερε αγιογραφημένο αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Αγιοταφίτισσας.


Μετά το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία  της Ιερής Εικόνας και αποτμήματος εκ του λειψάνου του Αποστόλου Μάρκου, πέριξ του ιερού ναού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου