Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στο Μαρί

Τα εγκαίνια του νέου πάνσεπτου Ιερού Ναού της προσφυγικής κοινότητας Μαρί, της Επαρχίας Λάρνακος, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον υπέρμαχο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, τον θεοφόρο και θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα, τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, την Παρασκευή προς το Σάββατο, 27-28 Μαΐου 2016.


Την παραμονή των εγκαινίων έγινε η υποδοχή των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων, τα οποία εκόμισε ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος και εναποτέθηκαν επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει το τυπικό των Εγκαινίων.


Σε κατανυκτικό κλίμα εψάλη, εντός του Ιερού Βήματος, η ειδική Ακολουθία της υποδοχής και τα μαρτυρικά τροπάρια και ακολούθως τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Όρθρος των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου.


Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη, η Ακολουθία των Εγκαινίων και η πρώτη θεία Λειτουργία στην νεοεγκαινισμένη Αγία Τράπεζα, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα.


Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησε και συμπροσευχήθηκε πλήθος πιστών, κατοίκων της κοινότητας, αλλά και ευλαβών χριστιανών από διάφορες κοινότητες, που τιμούν και ευλαβούνται ιδιαίτερα τον Προστάτη και Έφορο της Μητροπόλεως Τριμυθούντος, Άγιο Σπυρίδωνα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου