Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«Κοιτίδες πολιτισμού»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, χθες βράδυ, η καλλιτεχνική εκδήλωση της Μητροπόλεως μας η οποία είχε ως θέμα  «Κοιτίδες Πολιτισμού» με αναφορά στην Καππαδοκία, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Ισαάκ, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, καλωσόρισε τους παρισταμένους και ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τραγούδια και χοροί από την Καππαδοκία, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, όπως διαμορφώθηκαν και διασώθηκαν μέσα από τη λαϊκή παράδοση. Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Σινόπουλος και Χρήστος Τσιαμούλης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Εκκλησιαστική χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός», η παραδοσιακή χορωδία «Ανατολή» και το μουσικό σχήμα της Μητροπόλεως Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικόλαου Λυμπουρίδη. Τους χορούς παρουσίασε ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού υπό την επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Πρωτοπαπά.

Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος ευχαρίστησε ακόμα μια φορά όλους τους συντελεστές της όμορφης εκδήλωσης και επισήμανε ότι είναι καλό να μην ξεχάσουμε την ιστορία μας για να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. 

Το Δημοτικό Κηποθέατρο της Λεμεσού γέμισε ασφυκτικά από χιλιάδες Λεμεσιανούς οι οποίοι απόλαυσαν την μαγευτική εκδήλωση ενώ, μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, βουλευτές, δημάρχοι, αρχές της πόλεως και ιερείς της Μητροπόλεώς μας. 

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η κ. Γεωργία Μηνά και ο κ. Γιάννης Ξενοφώντος. Την γενική επιμέλεια της όλης εκδήλωσης είχε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ισαάκ ενώ, τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος.
Ι. Μ. Λεμεσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου