Κυριακή 1 Μαΐου 2016

O Εσπερινός της Αγάπης στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και εν μέσω του λαμπριάτικου κλίματος της Εορτής των Εορτών και της Πανήγυρης των Πανηγύρεων, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Σύμφωνα με την Τυπική Διάταξη της ημέρας, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, ενδύεται άπασαν την Αρχιερατική του στολή στο Μεγάλο Συνοδικό της Μητροπόλεως, ενώ αναγιγνώσκεται η Αναστάσιμη Ακολουθία της Θ΄ Ώρας, στην οποία μετέχουν οι ιερείς και οι διάκονοι. 

Αμέσως μετά την απόλυση της Θ΄ Ώρας, ο Πανιερώτατος, συνοδευόμενος από τους επισήμους, τον κλήρο και τον λαό, προσέρχεται εν πομπή στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου τελείται η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της Αγάπης. 

Κατά τη διάρκεια της Εσπερινής Ακολουθίας ο Κωνσταντίας Βασίλειος και κληρικοί της Μητροπόλεως ανέγνωσαν το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο σε 11 γλώσσες, ανάμεσα σε αυτές την Ελληνική, την Τουρκική, την Γαλλική, την Σουαχίλι, την Ιταλική, την Αραβική, την Ομηρική, την Αγγλική, την Ρουμανική, την Ρωσική και την Βουλγάρικη. 

Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού της Αγάπης ο Πανιερώτατος συνοδευόμενος από τον κλήρο και το λαό εξήλθαν του ναού και αφού περιήλθαν εν πομπή τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Παραλιμνίου κατέληξαν στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου έγινε η απόλυση και διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, ευχόμενος το «Χριστός Ανέστη».
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου