Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Αναστάσεως ημέρα στο Παραλίμνι

Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, «αύτη η κλιτή και αγία ημέρα, η μία των Σαββάτων, η βασιλίς και κυρία».

Κατάμεστος η εκκλησία και ο προαύλιος χώρο της από πλήθος πιστών, κάθε ηλικίας, οι οποίοι συνέρρευσαν για να μετάσχουν στη λαμπροφόρο «εορτή των εορτών και πανήγυριν των πανηγύρεων».

Της Ακολουθίας της Αναστάσεως, καθώς και της Αναστασίμου Ευχαριστιακής Συνάξεως, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Πογιατζή, τους εφημερίους του ναού, Πρωτ. Ηρακλείδιο Ξιούρο, Πρωτ. Αναστάσιο Ισαάκ, Πρωθ. Δανιήλ Άνγελ και τους διακόνους Επιφάνιο και Φίλιππο.

Στην πλατεία της εκκλησίας και μπροστά από τα γραφεία της Μητροπόλεως στήθηκε ειδική εξέδρα από την οποία, ο προεξάρχων της τελετής, Μητροπολίτης Κωνσταντίας, ανέγνωσε την ευαγγελική περικοπή της Αναστάσεως και έψαλε τον νικητήριο παιάνα «Χριστός Ανέστη», στο άκουσμα του οποίου ο ουρανός της πόλης φωτίστηκε με βεγγαλικά.

Στην τελετή παρόντες ήταν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πιρίλλης, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, κ.ά.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου