Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

Με μεγαλοπρέπεια και τις ανάλογες τιμές, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εκ μεταθέσεως εορτής του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Πολιούχου και Προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου, με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τιμώντας τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Ορθοδοξίας στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως. 

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 6 Μαϊου 2016 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην παρουσία του Δημάρχου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, Βουλευτές, του πρώην Υπουργού Υγείας, του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου, του Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Δύναμης Κύπρου, του Υποδιοικητή της 7ης Ταξιαρχίας, του Προέδρου και των μελών της Σχολικής Εφορείας, των Θρονικών Επιτρόπων και πλήθος πιστών.


Πριν το τέλος του Εσπερινού, ο Προϊστάμενος του Ναού, προσέφερε, στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας, εκ μέρους των Ιερέων, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, του προσωπικού του Ναού και των πιστών, μια Ποιμαντορική ράβδο, με την ευκαιρία των 20 χρόνων Αρχιερατικής Διακονίας του. 

Μετά τον Εσπερινό έγινε η περιφορά της Εικόνας και τεμαχίου του ιερού λειψάνου του Αγίου, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου και του λειψάνου της Αγίας Ειρήνης, στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και την πληθωρική συμμετοχή του λαού του Θεού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την Εικόνα συνόδευσαν τα μέλη του 21ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παραλιμνίου, άγημα του στρατού απέδωσε τιμές και ο Πανιερώτατος ανέπεμψε δεήσεις σε τέσσερα σημεία της διαδρομής.
Μετά το πέρας της Λιτανείας, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού, ο κ. Κυριάκος Λοϊζίδης τραγούδησε το παραδοσιακό τραγούδι του Αη Γιωρκού.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο της Διακαινησίμου, 7 Μαϊου 2016, τελέστηκε Πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, συνεπικουρούμενου από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, τους εφημερίους του ναού και όμορων ενοριών του Παραλιμνίου, καθώς και τους διακόνους της Μητροπόλεως.


Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη Λιτανεία της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου στο προαύλιο του Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου