Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Εορτή Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Λάρνακα

Στον εορτάζοντα ιερό ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στον προσφυγικό συνοικισμό Κόκκινες Λάρνακος, χοροστάτησε, κατά την Εσπερινή Ακολουθία της εορτής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Στον λόγο του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Πανιερώτατος, τόνισε ότι ο οσιακός βίος και τα θαύματα του αγίου Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού, ήταν και είναι μια διαρκής, διαχρονική επιβεβαίωση του ευαγγελικού λόγου του Κυρίου: « πιστεύων ες μέ, κν ποθάν, ζήσεται· κα πς ζν κα πιστεύων ες μ ο μ ποθάν ες τν αἰῶνα».

«Την επιβεβαίωση των ευαγγελικών αυτών λόγων», επεσήμανε, «ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τα καθημερινά θαύματα των Αγίων μας, οι ιάσεις και θεραπείες εκ των ιερών αγίων λειψάνων, τουτέστιν η απερινόητος διά τον άνθρωπο παρουσία της θριαμβεβούσης Εκκλησίας στη ζωή μας».

Κλείνοντας, ο Ταμασού Ησαΐας, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος επευλόγησε την πρόσκληση των ιερέων του ναού προς τον ίδιον, για να προεστεί του πανηγυρικού εσπερινού.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία, της Εικόνας του Οσίου, πέριξ του πανηγυρίζοντος ιερού ναού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου