Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Μεταφορά εικόνος Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας

Πλήθη πιστών προσέτρεξαν με ευλάβεια και φέτος στην κοινότητα Δευτεράς και, με ύμνους και ωδαίς πνευματικές, συνόδευσαν την αγίαν εικόνα της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας στην άνοδό της προς το παρακείμενο της κοινότητας ιερό της σπήλαιο.


Προ της μεταφοράς της θαυματουργού εικόνος τελέστηκε, στον ιερό ναό του αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς, η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, με την συμμετοχή ικανού αριθμού κληρικών.


Στον σύντομο λόγο του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στην ιερή και αγία μορφή της Παναγίας, της Μητέρας πάντων των Χριστιανών, στην σημασία των ημερών αυτών του Δεκαπενταυγούστου για την πνευματική μας πρόοδο και ευχήθηκε η επικείμενη εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας να γίνει η αφορμή για την κοίμηση των δικών μας παθών και η αιτία της ημών σωτηρίας.


Στην συνέχεια κλήρος και λαός, με προπορευόμενη και παιανίζουσα την φιλαρμονική της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, σχημάτισαν λιτανευτική πομπή προς το σπήλαιο της Παναγίας, όπου εφανερώθη εν δόξη η θαυματουργός Εικόνα και εψάλη ο υπό του ιερομονάχου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου συνταχθής Παρακλητικός Κανών της Χρυσοσπηλιωτίσσης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκατοντάδες των πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στην λαμπρή αυτή λιτανευτική πορεία, ανέμεναν υπομονετικά την σειρά τους για να ανέλθουν στο ιερό σπήλαιο, να προσκυνήσουν της σεπτή της Εικόνα και να «τρυγήσουν» την θείαν χάριν Της.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου