Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ο Ταμασού Ησαΐας προέστη εθνικού μνημοσύνου στην Αγία Νάπα

Τελέστηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου στον ιερό ναό Παναγίας Αγίας Νάπας το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων Γιαννάκη Αντώνη Παππουλλή και Χριστάκη Πιερή Χρίστου, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής του 1974.

Της θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, κατόπιν ευγενούς πρόσκλησης του επιχώριου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου κ. Αδάμος Σεργίου ο οποίος υπογράμμισε ότι «έχουμε χρέος να τιμούμε τους ήρωες μας όχι γιατί οι ήρωες μας έχουν ανάγκη της δικής μας τιμής αλλά γιατί τόνισε η προσφερόμενη τιμή μας συνδέει με το παρελθόν, μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τις παραδόσεις μας, μας αυξάνει τις ψυχές σε αρετή και σε ήθος, μας εμπνέει για να αξιοποιήσουμε το παρόν και συνειδητά να φτιάξουμε το μέλλον».
«Υποκλινόμαστε», είπε, «στο μεγαλείο της θυσίας τους και η μνήμη τους θα είναι αιώνια υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι και ο αγώνας ο δικός μας θα είναι συνεχής μέχρι την τελική δικαίωση».

Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο των ηρώων στην πλατεία Αγίας Νάπας με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κατάθεση στεφάνων.
Ι. Μ. Κωνσταντίας
Πληροφορίες από το Δήμο Αγίας Νάπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου