Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Στην αγκαλιά μιας κατασκήνωσης

Πραγματοποιήθηκε, από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2016, στα Πλατάνια η κατασκηνωτική συνάντηση των παιδιών της ενορίας του αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Αρχαγγέλου.


Κατά την περίοδο αυτή τα παιδιά, εκεί στην πευκόφυτη βουνοπλαγιά του Τροόδους, ανάμεσα στα πλατάνια, που περιστοιχίζουν τον κατασκηνωτικό χώρο, είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν παραστάσεις, να περάσουν λίγες μέρες ξεγνοιασιάς, ψυχαγωγίας και ξεκούρασης, να κοινωνικοποηθούν, να έλθουν σε επαφή με τη φύση και να δημιουργήσουν φιλίες με τα άλλα παιδιά.

Παράλληλα, μέσα από την καθημερινή συμμετοχή στις ακολουθίες της Εκκλησίας μας, τη θεία Λειτουργία, τις πνευματικές συζητήσεις και τους προβληματισμούς στα «πηγαδάκια» με τον π. Παρασκευά, φορτίστηκαν με τα πνευματικά βιώματα της πίστης και της παράδοσής μας.

Η κατασκήνωση μπορεί να έκλεισε για φέτος τις πύλες της, αφήνει όμως ανεξίτηλα τα ίχνη της μέσα στις καρδιές και στις ζωές όλων των παιδιών, που έζησαν εκεί. Ευχή και προσευχή όλων είναι τα πνευματικά αυτά εφόδια να στηρίζουν και να ενισχύουν την πορεία τους για όλο τον υπόλοιπο καιρό, μέχρι να ξανασυναντηθούν στο επόμενο κάλεσμα της ενορίας τους.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τα στελέχη, τους ομαδάρχες, τους εθελοντές, αλλά και τον εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Παρασκευά Παπαμιχαήλ, για την υποδειγματική δουλειά τους, την ανοικτή καρδιά, το ζεστό χαμόγελο και την όλη προσφορά τους στα παιδιά μας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου