Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Μνημόσυνο θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας Ήλιος

Μοιάζει σαν χθες, ακριβώς πριν έντεκα χρόνια, ημέρα Κυριακή, 14 Αυγούστου 2005, την θλιβερή εκείνη ημέρα της μοιραίας πτώσης του αεροσκάφους της Ήλιος, στο Γραμματικό Αττικής. Ήταν μια ημέρα εφιαλτική. Η πτώση της «Ήλιος» έκοψε τόσο άδικα, το νήμα της ζωής 121 ανθρώπων και πάγωσε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα το Παραλίμνι, το οποίο πλήρωσε ιδιαίτερα βαρύ τίμημα.

Σήμερα το πρωί, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, το εντέκατο ετήσιο μνημόσυνο των τραγικών θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, Οδυσσέα, Ξένιας και Χρύσως Κουτσόφτα, Χρίστου, Αντωνίας, Έβελις, Ξένιου και Μάρκου Πυρίλλη, Αντωνίου, Μαρίας, Χρίστου και Χριστίνας Αντωνίου, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά και από τους Ιερείς του Ναού.

Ο Ναός κατεκλύσθη από το πλήθος του κόσμου, συγγενείς, φίλους, συμπολίτες, βουλευτές, δημοτικές, πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές της περιοχής, οι οποίοι με έκδηλη τη συγκίνηση, συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων αυτών θυμάτων της μοιραίας πτήσης.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «μνημονεύσαμε σήμερα τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του Γραμματικού, στην οποία το Παραλίμνι θρηνεί 12 τέκνα του. Σύντομο επιμνημόσυνο λόγο έκανε και η Χριστίνα Ττοφινή, συγγενής ενός εκ των θυμάτων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε τρισάγιο στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, στους τάφους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.
Μητροπολιτικός ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου