Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Δωρεά Δήμου Σωτήρας για την ανακαίνιση ναού

Ποσό ύψους 5 χιλιάδων ευρώ παρέδωσε ο Δήμαρχος Σωτήρας στον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Ιωάννου, ως εισφορά για την εκκλησία Σωτήρας. Η εισφορά έγινε για τις ανάγκες της ανακαίνισης του περιτοιχίσματος του παλαιού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία πραγματοποιείται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου στα πλαίσια του Ερευνητικού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης και έχει τίτλο ««Ο ναός της Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου και τα συμφραζόμενά του: Ιστορία – Αρχιτεκτονική – Τοιχογραφίες».
O Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ιωάννου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Σωτήρας για τη διαχρονική και αδιάκοπή στήριξή του τόσο προς την Εκκλησία όσο και προς την προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της Σωτήρας και πως η οικονομική στήριξη είναι αναγκαία για να συνεχίσει η Εκκλησία της Σωτήρας το θεάρεστο έργο της.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σωτήρας, δήλωσε πως η Σωτήρα οφείλει πολλά στην ιστορία και τον Πολιτισμό της και πως αποτελεί χρέος η διαφύλαξη και η ανάδειξη των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Συνέχισε λέγοντας πως αποτελεί πάγια πολιτική του Δήμου Σωτήρας η ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς και της ιστορίας του τόπου μας και πως αυτά είναι τα κυριότερα εφόδια για την διατήρηση της τοπικής και εθνικής μας ταυτότητας αλλά και τα ισχυρότερα συνεκτικά υλικά της κοινωνίας μας.Ανέφερε παράλληλα, πως η Εκκλησία Σωτήρας αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους προστάτες και θεματοφύλακες της χριστιανικότητας, αλλά και των πολιτιστικών θησαυρών της Σωτήρας.
Δήμος Σωτήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου