Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Εκπληρώθηκε ένα όνειρο ζωής για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ένα έργο, ένα όραμα ζωής, ένα έργο σύγχρονης κατεύθυνσης, με εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό ρόλο, εγκαινιάστηκε, σήμερα το πρωί, στο κέντρο της κοινότητας Τάλας της Πάφου, γενέτειρας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτιριακό σύμπλεγμα, το οποίο φιλοξενεί, πέρα από τον περικαλλή ιερό ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων, κατοικία του ιερέα, χώρο για ένα μικρό μουσείο και μια μεγάλη βιβλιοθήκη, αποθηκευτικούς χώρους, ακόμη και χώρο στάθμευσης για 60 αυτοκίνητα, στο ισόγειο του συγκροτήματος.
Τα εγκαίνια της νέας εκκλησίας της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού, τελέστηκαν από τον Μακαριώτατο, με πάσα μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας, στην παρουσία πλήθους πιστών. Στην τελετή των εγκαινίων και στην πρώτη Θεία Λειτουργία επί την εγκαινιασθήσα Αγία Τράπεζα μετείχαν οι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος και Κύκκου Νικηφόρος, καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας Χριστοφόρος, Αρσινόης Νεκτάριος, Χύτρων Λεόντιος, Νεαπόλεως Πορφύριος και Μεσαορίας Γρηγόριος.
«Αποτελεί έργο που για πολλά χρόνια ονειρευόμουνα να προσφέρω στο χωριό μου. Ήρθε η ώρα που ο Θεός μας αξίωσε να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα μας», τόνισε, έμπλεος χαράς, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Ο Μακαριώτατος εκτίμησε πως η ανέγερση του ναού αλλά και ολόκληρης της οικοδομής αποτελούν ένα σύνολο, που θα βοηθήσει όπως είπε, στην κοινότητα, «στις χαρές των παιδιών των κατοίκων, ώστε να έχουν ένα χώρο που να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για τις διασκεδάσεις για τις βαφτίσεις και για τους γάμους». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο χώρος στάθμευσης θα βοηθήσει και τους ξένους αλλά και τους χωριανούς».
Ο Κύπρου Χρυσόστομος πρόσφερε, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, αναμνηστικά δώρα στον ρωσικής καταγωγής κ. Vladimir Potanin, μεγάλο ευεργέτη του ναού, στους καρποφορούντες Δρ. Θεοφίλου και Κλαίτη Θεοφίλου, στους κοινοτάρχες της Τάλας, νυν αλλά και πρώην, στον επιστάτη, τον αρχιτέκτονα και τους μηχανικούς,  αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του ναού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου