Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ονομαστήρια Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.
Κατά την τελεσθείσα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, συλλειτούργησαν μετά του εορτάζοντος Επισκόπου, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρσινόης κ. Νεκτάριος και Λήδρας κ. Επιφάνιος (ηγούμενος Ιεράς Μονής Μαχαιρά), καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμανδρίτης Παΐσιος.
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των λιμενικών αρχών και εκπρόσωποι των Γυμνασίου Νεαπόλεως και Λυκείου Αγίου Νικολάου μαζί με τους σημαιοφόρους μαθητές.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Ελλογιμώτατο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ανέστη Κεσελόπουλο , ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου της Εκκλησίας  μας.
Κατά την διάρκεια της ημέρας ευχήθηκαν έτη πολλά στον εορτάζοντα Άγιο Αμαθούντος, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Ταμασού κ. Ησαΐας, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Καθηγούμενοι, μοναχοί και μοναχές, Ιερείς, Μαθητές, Καθηγητές και πιστοί της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.
Τέλος, συγκινητική ήταν η εκδήλωση αγάπης των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων προς τον Επίσκοπο τους μέσα από τραγούδια σχετικά με το εορτάσιμο της ημέρας.
Πηγή: ιστοσελίδα Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου