Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Παράκληση και Δέηση για την Ανομβρία και 40ήμερο μνημόσυνο Γέροντος Γαβριήλ στην Ιερά Μονή Κύκκου

Στην Κυρία Θεοτόκο, την Ελεούσα του Κύκκου, καταφεύγει, για άλλη μια φορά, ο ευσεβής λαός μας με την παράκληση να μεσιτεύσει προς τον Κύριο για να ανοίξουν οι κρουνοί του ουρανού και να μας λυτρώσει από τις επώδυνες επιπτώσεις, που προκαλεί η παρατεταμένη ανομβρία και οι δυσμενείς επιπτώσεις της στον τόπο μας.
Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, στην Ιερά Μονή Κύκκου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο την Ελεούσα του Κύκκου και Δέηση προς τον φιλάνθρωπο Θεό μας, ώστε να καταπέμψει «όμβρους ειρηνικούς» προς ανάψυξη, αναζωογόνηση και καρποφορία της γης.
Των ιερών ακολουθιών θα προΐσταται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρος, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Ταμασού κ. Ησαΐα και Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, καθώς και των Πατέρων της Μονής.
Μετά το πέρας της Παρακλήσεως και Δεήσεως θα γίνει περιφορά της Αγίας Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας του Κύκκου στους πέριξ της Μονής χώρους.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στο καθολικό της Ιεράς Μονής Κύκκου θα τελεστεί, παράλληλα, το σαρανταήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Γέροντος Γαβριήλ και ακολούθως θα ψαλλεί τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος, που ευρίσκεται στο κοιμητήριο της Μονής.
Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη γίνει σχετικές διευθετήσεις από τα πνευματικά παιδιά του Γέροντα και τον Φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό Όμιλο «Απόστολος Βαρνάβας», για τη μεταφορά όσων ενδιαφέρονται στην Ιερά Μονή Κύκκου. Συγκεκριμένα, στις 6.15 το πρωί της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2014 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Μετόχι του Αγίου Προκοπίου στην Λευκωσία.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου