Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Καθαγιασμός των υδάτων και στην Καρπασία

«Φωνή Κυρίου επί των υδάτων» θα ακουστεί φέτος μετά από 39 ολόκληρα χρόνια και επί των υδάτων της κατεχόμενης χερσονήσου της Καρπασίας  και συγκεκριμένα στην ηρωωτόκο Αιγιαλούσα.
Ύστερα από σχετικά διαβήματα προς τις κατοχικές δυνάμεις, τα Άγια Θεοφάνεια θα εορταστούν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην ομώνυμη κοινότητα της κατεχόμενης Καρπασίας, προεξάρχοντος του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, ενώ αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί ο καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα του Αγίου Θέρισου στην Γιαλούσα.
Ο κοινοτάρχης της Γιαλούσας, Πανίκος Χατζηπαντελής, σε δηλώσεις του εξέφρασε την συγκίνηση του και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρα ιδιαίτερη ευλογία να τελείται ο Μέγας Αγιασμός και ο καθαγιασμός των υδάτων μετά από 39 χρόνια. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το γεγονός σαν μια μεγάλη και ιστορική μέρα για όλους τους Καρπασίτες και επεσήμανε ότι έχουν ειδοποιηθεί ήδη για το θέμα αυτό όλοι οι κοινοτάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής Καρπασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος διαμένουν 80 περίπου εγκλωβισμένοι και η εκκλησία της Αγίας Τριάδας είναι από τους ναούς, στους οποίους τελούνται ιερές ακολουθίες. 
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου