Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Εορτασμός Θεοφανείων στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.  Την παραμονή των Θεοφανείων, 5 Ιανουαρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος λειτούργησε και τέλεσε τον Αγιασμό των Καλάντων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου.

Στις 11:00 π.μ μετέβη στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου, όπου τέλεσε Αγιασμό στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων και κατέδυσε τον Τίμιο Σταυρό στο παρακείμενο λιμάνι.

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου προέστη της θείας λειτουργίας των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας.  Στο τέλος της θείας λειτουργίας τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς το λιμάνι της πόλης όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις λατρευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων ο Έντιμος Υπουργός Γεωργίας κ. Νίκος Κουγιάλης, ενώ παρέστησαν οι δήμαρχοι της περιοχής, βουλευτές, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών. 
Πηγή: Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου