Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Επίσημος εορτασμός Θεοφανείων στο Ζύγι

Με την δέουσα λαμπρότητα και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του πρέσβη της Ελλάδας Βασίλη Παπαϊωάννου, του Υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου, βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και άλλων επισήμων, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων στο Ζύγι.
Της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ακολούθως τέλεσε το Μέγα Αγιασμό, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα και τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού σχηματίστηκε πομπή προς το αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου, που βρίσκεται πλησίον της ομώνυμης ναυτικής βάσης, όπου ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε το καθαγιασμό των υδάτων με την ρήξη του Σταυρού στην θάλασσα και απευθυνόμενος προς τον κ. Αναστασιάδη ευχήθηκε του χρόνου ο επίσημος εορτασμός να γίνει στην Αμμόχωστο.
Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Ζυγίου για να ανασύρουν τον Σταυρό, ενώ την ίδια ώρα αφέθηκαν ελεύθερα στον ουρανό λευκά περιστέρια, σύμβολα του Αγίου Πνεύματος.

Σε δηλώσεις ύστερα από την κατάδυση του Σταυρού, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τόνισε ότι «ο Θεός εφανερώθη εν σαρκί, είναι μαζί μας, φτάνει να είμεθα και εμείς μαζί του και μαζί με τον Χριστό μπορούμε να πηγαίνουμε θαυμάσια. Είναι Εκείνος που μας γεμίζει, είναι Εκείνος που δίδει πληρότητα ζωής, είναι Εκείνος που νοηματοδοτεί τη ζωή μας και μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους».
Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε «ο φανείς Θεός να φανερωθεί μέσα μας για να μας φωτίζει, να μας ενισχύει και να μας κατευθύνει στο δρόμο το δικό Του».
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου