Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στην Ρόδο ο Μητροπολίτης Κυρηνείας

Τον πολιούχο και προστάτη Άγιο της, Νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο, τίμησε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα, η πόλη της Ρόδου.
Προεξάρχων της λαμπράς πανηγύρεως, που πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, αλλά και της λιτάνευσης της εικόνας και των ιερών λειψάνων του αγίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου με την καθιερωμένη λιτάνευση των τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην οποία μετείχε σύσσωμος ο ιερός κλήρος του νησιού, εκπρόσωποι όλων των τοπικών Αρχών και φορέων του τόπου και πλήθος κόσμου.
Αμέσως μετά το τέλος της λιτανείας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου και την τέλεση της αρτοκλασίας στην είσοδο του Μεγάρου, ο Μητροπολίτης Ρόδου, αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου και ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Πολιούχου της των Ροδίων Πόλεως και ιδιαίτερα τον «προεστώντα της Θείας Λειτουργίας και κηρύξαντα τον Θείο Λόγο» Μητροπολίτη Κυρηνείας και τον Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου