Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Οφφικιάλιος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας η Ελένη Θεοχάρους

Με το οφφίκιο της «Αρχοντίσσης των Εκκλησιών» του Θρόνου του αποστόλου Μάρκου τιμήθηκε η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, από τον Μακαριώτατο, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο τον Β΄.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης τελετής στον επιβλητικό ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, λίγο πριν το τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, στην οποία συμμετείχαν άπαντες οι Κύπριοι Αρχιερείς της Αφρικανικής Ηπείρου και άλλα Μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, στο σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε εκτενώς στην πολυσχιδή και αποτελεσματική δράση της Ελένης Θεοχάρους στην Αφρικανική Ήπειρο και εξήρε την δράση και το έργο της ως εθελοντής Ιατρός και ως Πολιτικός, προς προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην τελετή παρέστησαν ο Εξοχώτατος Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Κυριάκος Γεροντόπουλος και οι  Πρέσβεις της Κύπρου και της Ελλάδος Σώτος Λιασίδης και Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Κυβερνήτης της Αλεξανδρείας Στρατηγός Ταρέκ Μάγντι, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας Δρ Ισμαήλ Σεραγκελντίν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Χρήστος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Πατριαρχείου, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Θεόδωρος Παναγόπουλος, Πρόεδροι Ελληνικών Φορέων και Συλλόγων, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ελληνικών σχολείων της Μεγάλης Πόλεως.
Την κ. Ελένη Θεοχάρους συνόδευε τιμητικά, από την Κύπρο, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, ο Οφφικιάλιος του Πατριαρχείου Ντίνος Τσιρίδης, ο Αιδεσιμότατος Παναγιώτης Μπαρούτης και άλλοι Κύπριοι πολίτες.  
Η των Αλεξανδρέων Εκκλησία τίμησε δύο, επίσης, διακεκριμένες προσωπικότητες της πολιτικής και της ιατρικής, την Ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Διευθυντή της 3ης Δερματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός, καθηγητή Δρ Αθανάσιο Πετρίδη.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου