Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μνημείο Πολύτεκνης Μάνας επαρχίας Αμμοχώστου

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πολύτεκνης Μάνας τέλεσε, το πρωί της Κυριακής 17ης Νοεμβρίου 2013, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ Βασίλειος, στην ηρωϊκή κοινότητα του Λιοπετρίου.
Τελώντας τα αποκαλυπτήρια του λαμπρού αυτού μνημείου, ο Πανιερώτατος, απέδωσε την δέουσα ευγνωμοσύνη στο ιερό πρόσωπο της Μάνας εκφράζοντας, παράλληλα, τον απέραντο θαυμασμό του προς την Πολύτεκνη Μάνα και ειδικότερα στην Μαρία Κότα, την Μάνα σύμβολο, η οποία έφερε στον κόσμο 21 παιδιά.

Η εξαιρετικά εμπνευσμένη και σημειολογική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στην Τοπική Επιτροπή Πολυτέκνων Λιοπετρίου, η οποία σε συνεργασία με την Επαρχιακή Επιτροπή Πολυτέκνων Αμμοχώστου και την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, θέλησε με την δημιουργία του μνημείου αυτού να τιμήσει το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης την Πολύτεκνη Μάνα, τον στυλοβάτη της σημερινής κυπριακής κοινωνίας.
Οι τιμητικές εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσας της κοινότητος, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, στην παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων, οργανώσεων και πλήθος κόσμου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου