Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τίμησε την κ. Μαρία Χρυσοστόμου - Κυθρεώτου

Μέσα στα πλαίσια μιας σύντομης, σεμνής και λιτής τελετής, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού του αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, τίμησε την κυρία Μαρία Χρυσοστόμου - Κυθρεώτου με το παράσημο της Αγίας Φιλοθέης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον κυπριακό λαό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η κυρία Μαρία Χρυσοστόμου – Κυθρεώτου, κατά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την χαρακτηριστική και συμβολική ενέργειά της να προσφέρει προσωπικό οικογενειακό κειμήλιο για να εκποιηθεί προς ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας στην Ελλάδα, έδωσε νέα ώθηση και ενίσχυση στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Ελλαδική Εκκλησία.
Η «μοναδική προίκα» της κυρίας Μαρούλλας, ήταν 5 χειροποίητα ασημένια κουταλάκια, τα οποία της είχε χαρίσει η μητέρα της και όπως είχε πει τότε στον π. Ανδρέα Παναγή, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, η κίνηση της αυτή ήταν ένα μνημόσυνο στην μητέρα της, η οποία κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα είχε χαρίσει αντίστοιχα την αρραβώνα της για την ενίσχυση των Ελλήνων αδελφών μας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Κιτίου Χρυσόστομος, Δωδώνης Χρυσόστομος, Νικαίας Αλέξιος και Ζακύνθου Διονύσιος και μίλησαν ο Δήμαρχος της πόλεως των Λατσιών κ. Παναγιώτης Κυπριανού, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λατσιών και οργανωτής πληθώρας προσπαθειών για την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πως «στο πρόσωπό της τιμάται με το παράσημο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όλος ο κυπριακός λαός για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης».
Αναφερόμενος στην  ενέργεια της κ. Μαρίας τόνισε ότι απ’ αυτή την κίνηση «πήρα θάρρος τότε και είπα αφού έχουμε τέτοιους ανθρώπους στον ελληνικό χώρο, είτε είναι στην Κύπρο, είτε είναι στην Ελλάδα, αυτός ο λαός παρά τις πιέσεις, παρά τα βάσανα και τις δυσκολίες έχει αντοχή ακόμα και αυτό μου έδωσε την δύναμη».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «σε όλη την Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον γίνεται ένας μεγάλος αγώνας» και κατέληξε λέγοντας πως «γρήγορα θα έρθει η ώρα που εμείς, που έχουμε πείρα από δυσκολίες και πειρασμούς μεγάλους στην ιστορία μας θα ξεπεράσουμε και πάλι τις δυσκολίες και θα βρεθούμε απέναντι στο ποτάμι».
«Εδώ δε που είναι πολύ μεγαλύτερες οι δυσκολίες, όχι τόσο οικονομικές, αλλά της σκλαβιάς των γειτόνων μας, «φίλων» αυτή είναι η επιθυμία και η ευχή μας γρήγορα να φύγουν από κοντά μας, να πάνε στις χώρες τους, στις πατρίδες τους και να μας αφήσουν ήσυχους να ζούμε ειρηνικά και να μην χρειαζόμαστε αυτή την αλληλοβοήθεια εμείς εσάς και εσείς εμάς, αλλά να ζούμε ειρηνικά, ανεξάρτητοι χωρίς καταπιέσεις από τους δυνατούς», υπογράμμισε κλείνοντας το λόγο του ο Μακαριώτατος.
Λουκάς Α. Παναγιώτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου