Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Ταμασού

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Παναγιώτη Σταύρου, εγγάμου κληρικού και γόνου λευιτικής οικογενείας.
Η χειροτονία τελέστηκε, εντολή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, υπό του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Εκκλησία της Ρωσίας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυρήνης κ. Αθανασίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της κοινότητος Καμπιά, της επαρχίας Λευκωσίας.
Το πολυπληθές εκκλησίασμα, οι οικείοι και φίλοι του νέου πρεσβυτέρου μετείχαν στη χαρά αυτή της τοπικής Εκκλησίας, παρακολούθησαν εν κατανύξει και σε κλίμα  έκδηλης συγκίνησης τα αισθητά σημεία του μυστηρίου με την επίθεση των χεριών του Επισκόπου επί της κεφαλής του χειροτονούμενου και τα αξιομνημόνευτα εκείνα λόγια της ευχής: «η θεία χάρις, η πάντοτε τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα...», ένωσαν τις προσευχές τους μαζί με τον Επίσκοπο και τους παρισταμένους κληρικούς «ίνα έλθει επ' αυτόν η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος»  και αναφώνησαν το «Άξιος», κατά την ώρα της περιένδυσης του νέου πρεσβυτέρου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος στον συμβουλευτικό του λόγο προς τον νεοχειροτονηθέντα, μίλησε για την αξία της Ιερωσύνης και τη σημασία της αποστολής του ιερέως στον κόσμο και ευχήθηκε όπως ο π. Παναγιώτης ενεργοποιήσει τα χαρίσματα και τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να οδηγήσει τα πνευματικά του τέκνα στην «εν Χριστώ σωτηρίαν».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το εκκλησίασμα έλαβε από τα χέρια του νέου πρεσβυτέρου το αντίδωρο και του ευχήθηκε καλή και ευλογημένη διακονία.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου