Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τον πολιούχο Άγιο της τίμησε η Λεμεσός

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του πολιούχου Αγίου της Λεμεσού, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος. Προσκεκλημένος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, για να προστεί της πανηγύρεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Ο εσπερινός της εορτής τελέστηκε το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος προ της απολύσεως κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ συγχοροστάτησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Τους δύο χορούς των ψαλτών στελέχωσαν εις μεν τον δεξιό η χορωδία της Μητροπόλεως μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικόλαου Λυμπουρίδη και στον αριστερό η χορωδία «Κύπριοι Μελωδοί» της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος υπό τη διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Γεωργίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Ιωάννου στους δρόμους της ενορίας. Της πομπής προηγείτο η φιλαρμονική του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, ακολουθούσαν οι σημαίες των σχολείων μέσης εκπαίδευσης της πόλεως της Λεμεσού ενώ κοπέλες των κατηχητικών συνάξεων της πόλης έψαλλαν τα μεγαλυνάρια του Αγίου.

Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου και συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας.
Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου