Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πανήγυρις Αγίου Προκοπίου στο Μετόχι της Μονής Κύκκου

Η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου εόρτασε, την 7η και 8η Ιουλίου 2015, την ιερή μνήμη του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, με κέντρο της λατρευτικής συνάξεως το ομώνυμο Μετόχι της Μονής, στη Λευκωσία.

Την παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Μονής και σεπτού Ποιμενάρχου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, συμπαραστατούμενου από Πατέρες της Μονής και κληρικούς της Μητροπόλεως.

Μετά το τέλος της εόρτιας Αρτοκλασίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της τιμίας Κάρας και της εικόνος του Αγίου, γύρω από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος και πάλιν του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, πλαισιούμενου από τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κυκκώτη, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Παρασκευά Παπαμιχαήλ και Χρήστο Βούργια, τον ιερομόναχο Πανάρετο Kimani και τους Διακόνους Στυλιανό, Πέτρο, Νικόλαο και Ιάκωβο.

Οι βυζαντινοί χοροί της Μονής Κύκκου έψαλαν, κατά τον Εσπερινό, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, τα τροπάρια και τους ύμνους της ημέρας με τρόπο μοναδικό και μαζί με το πυκνότατο ευλαβές πλήρωμα της Εκκλησίας λάμπρυναν, έτι περισσότερο, την εορτή.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου