Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Αγρυπνία εις μνήμην Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου στην Λεμεσό

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσημης πανηγύρεως εις μνήμην του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, μετά και την αγιοκατάταξή του στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λαμβάνουν σειρά εκδηλώσεων στον πάνσεπτο και πρώτο ανά την Οικουμένη εγκαινισθέντα ναό επ’ ονόματος του Αγίου, στη Μητρόπολη Λεμεσού.

Το βράδυ της Παρασκευής, 10 Ιουλίου, τελέστηκε αρχιερατική αγρυπνία κατά την οποία εορτάστηκε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος και η Αγία Παρθενομάρτυς Ευφημία.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος ενώ, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε βιώσει ο Όσιος Παΐσιος, κατά την οποία συνομίλησε με την Αγία Ευφημία, σκιαγραφώντας την μεγάλη μορφή του Γέροντα καθώς και την αγάπη του για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούμε όλοι μαζί για τον ελληνισμό και για τις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας.

Στην Αγρυπνία συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμ. Ισαάκ, ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως. Σημαντικότατη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου, που προσήλθε για να προσευχηθεί στον Άγιο Γέροντα Παΐσιο.

Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου